Vanilja-mustikka cup cakes

Ja taas oli aika leipoa.... Kuppikakut ovat helppoja, nopeita ja herkullisia leivonnaisia. Niistä saa tehtyä monenlaisia versioita erilaisilla koristeilla ja kuorrutuksilla. Tässä yksi vaihtoehto yllättääksesi kotiväkeä tai vieraita.



Ainekset (12 kuppikakkua)

1 3/4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
40 g voita huoneenlämpöisenä
1 1/4 dl maitoa
1 kananmuna
1-2 tl vaniljasokeria (tai 0,25 tl vanilja-aromia)
1,5 dl mustikoita (pakasteesta tai mustikka-aikana tuoreena)

Vaniljakuorrute
250 g tomusokeria (n. 4 1/4 dl) -siivilöitynä
80 g voita huoneenlämpöisenä
0,25-0,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria (tai muutama tippa vanilja-aromia)

  • Kuumenna uuni 170-asteiseksi
  • Mittaa kulhoon jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja pehmennyt voi
  • Vatkaa sähkövatkaimella/ monitoimikoneella hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet
  • Lisää joukkoon vähitellen puolet maidosta ja vatkaa kunnes maito on sekoittunut muiden ainesten joukkoon
  • Vatkaa toisessa kulhossa nopeasti kananmuna, vaniljasokeri ja loppu maito ja lisää toisen seoksen joukkoon
  • Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneita ja seos on sileää. Älä vatkaa liikaa.
  • Lisää taikinaan mustikat varovasti sekoittaen
  • Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää
  • Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat vaalean ruskeita ja pinta on kimmoisa (kokeile esim. sormella)
  • Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki ennen kuin levität niille kuorrutteen 


Vaniljakuorrute


  • Vatkaa tomusokeria ja voita sähkövatkaimella/ monitoimikoneella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla (hiljaisella nopeudella)
  • Lisää maito ja vaniljasokeri (tai vanilja-aromi) varovasti tomusokeri-voi vaahtoon (annostele maitoa 0,25-0,5 dl, riippuen miten paksua kuorrutetta haluat)
  • Kun kaikki maito on sekoittunut vaahtoon, vatkaa seosta täydellä teholla reilut 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa
  • Mitä pidempään vatkaat vaahtoa sitä kuohkeampaa siitä tulee
  • Levitä/ pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle vaniljakuorrutetta ja koristele pinta haluamallasi tavalla strösseleillä tai mustikoilla  

  • Alkuperäinen kuppikakkujen resepti on peräisin The Hummingbird Bakeryn reseptikirjasta. Kirjassa on monia monia ihania kuppikakkujen ohjeita yms. leivonnaisia.
Maukkaita leipomishetkiä!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka