Pakkaspäivän lämmittävän täyteläinen kanakeitto

Tämä lempeä kanakeitto sopii esimerkiksi pakkaspäivän ruuaksi. Keitto lämmittää mukavasti ja täyttää vatsan vaikkapa ulkoilu- tai hiihtolenkin jälkeen. Tänään juuri ulkona paukkuu pakkanen ja mittari näyttää -19 astetta. Keittoruoat ovat helppoja ja nopeita valmistaa ja soveltuvat hyvin etukäteen valmistettavaksi. Ei kun keittoa keittelemään!!



Täyteläinen kanakeitto

Ainekset (4 hlö)

1-2 porkkanaa
3-4 perunaa
pieni pala lanttua (n. 100g)
pieni pala juuriselleriä (n. 50g)
pala purjoa (n. 1/3 koko purjosta)
1l vettä
1/2 kasvisliemikuutio
2 laakerinlehteä
10 kokonaista maustepippuria

400 g broilerin jauhelihaa
n. 1/2 tl rouhittua mustapippuria
n. 1/2 tl paprikajauhetta
n. 1 tl currya
n. 1/2 tl suolaa
n. 1 tl Provencale yrttiseosta 
Öljyä jauhelihan paistamiseen

n. 100 g Valio Koskenlaskija voimakas sulatejuusto
1 dl ruokakermaa
 Persiljaa

  • Kuori ja suikaloi porkkanat, perunat, lanttu, juuriselleri ja purjo (itse tein tällä kertaa juureksista suikaleita, eri pilkkomistavoilla saa vaihtelevuutta ruokaan + suikaleet kypsyvät nopeasti)
  • Laita suikaloidut juurekset kattilaan ja lisää vettä n. 1 litra ja 1/2 kasvisliemikuutio 
  • Lisää laakerinlehdet ja maustepippurit
  • Keitä juureksia n. 10-15 minuuttia, kunnes ovat hieman pehmentyneet
  • Ruskista broilerinjauheliha pannulla ja lisää mausteet
  • Lisää juureksien kanssa kattilaan Koskenlaskijajuusto ja anna juuston sulaa
  • Lisää ruskistettu broilerin jauheliha keittoon
  • Lisää keittoon 1 dl ruokakermaa
  • Keitä keittoa n. 5-10 minuuttia, kunnes kaikki juurekset ovat kypsiä
  • Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos keitto tuntuu liian sakealta, voit lisätä hieman vettä.
  • Koristele keitto persiljasilpulla


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka