Vadelma-mustikkatuorepuuro



Tuorepuuro on maukas aamupala tai ravitseva välipala. Tuorepuuro valmistuu hetkessä ja siitä voi varioida monenmakuista herkkua, riippuen millaisia aineksia kaapista löytyy. Tässä yksi vaihtoehto tuorepuuroksi.


Ainekset 
(3-4 annosta)

1 dl kaurahiutaleita (Fazerin Alku - maistuvampi kaurapuuro)
0,5 dl leseitä (Kuidukas kolmen kuidun leseseos Myllyn Paras)
0,75 dl auringonkukansiemeniä
0,75 dl pähkinärouhetta
2,5 dl maustamatonta jogurtti
2-3 dl mustikoita ja vadelmia
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
(0,5 dl maitoa)

  • Mittaa kaurahiutaleet, leseet, auringonkukansiemet ja pähkinärouhe kulhoon
  • Lisää joukkoon maustamatonta jogurttia ja sekoita ainekset
  • Lisää seokseen mustikat ja vadelmat. Voit lisätä marjat jäisenä, jos käytät pakastemarjoja. Marjojen sesonkiaikana loppukesästä on ihana valmistaa tuoreista marjoista tuorepuuroa.
  • Sekoita hiutale-jogurtti-marjaseosta varovasti ja lisää joukkoon hunajaa maun mukaan
  • Jos puuro vaikuttaa liian paksulle, voit lisätä n. 0,5 dl maitoa tai hieman lisää jogurttia
  • Laita puuro jääkaappiin ja anna sen tekeytyä muutama tunti, mieluiten yön yli. Hiutaleet ja leseet turpoavat jonkun verran. Pakastemarjoista tulee hieman lisää nestettä niiden sulaessa.
  • Annostele puuro kulhoihin ja koristele halutessasi pakastemarjoilla 
 
Aineksia tuorepuuroon

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka