Intialaiset naan-leivät

Intialaiset naan-leivät ovat herkullinen lisuke mausteiselle ruoalle. Naan-leipien valmistukseen ei tarvita monimutkaisia raaka-aineita ja leipien leipominen on helppoa. Naan-leivät voi paistaa uunissa tai paistinpannulla. Paistinpannulla paistettujen leipien pinnalle saadaan kivoja "ruskeita täpliä". Naan-leivät ovat parhaimmillaan juuri paistettuna ja voilla voideltuina. Löysin hyvän ja helpon reseptin ellanreseptikirja.blogspot.fi

Naan-leivät


1 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl sulatettua voita
1 kananmuna
1 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
  • Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n.+ 42C)
  • Sekoita joukkoon sokeri, suola, muna, jogurtti ja sulatettu voi
  • Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
  • Lisää vehnäjauhoja vähitellen nesteeseen ja sekoita käsin tasaiseksi taikinapalloksi
  • Laita kulhon päälle leivinliina ja kohota lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia
  • Jaa taikina 8 osaan
  • Kaulitse hyvin ohuiksi soikion muotoisiksi
  • Paista leivät paistinpannulla tai uunissa

Paistinpannulla paistettaessa: kuumenna iso paistinpannu ja lisää pannulle nokare voita. Paista leipiä yksi kerrallaan keskilämmöllä, kunnes alapuoli on saanut väriä ja yläpuolelle on muodostunut kuplia. Paista leipää toiseltakin puolelta muutama minuutti. Nosta pois pannulta ja voitele sulatetulla voilla.

Uunissa paistettaessa: Asettele leivät leivinpaperin päälle. Voitele leivät sulatetulla voilla. Paista 250 asteessa (grillivastukset päällä) uunin ylimmällä tasolla noin 2 minuuttia. Leipien pitäisi alkaa kuplimaan. Ota leivät uunista, käännä ja voitele leivän toinenkin puoli. Paista vielä ylätasolla 2 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet väriä.

Tarjoile leivät esimerkiksi kanakorman kanssa ja voit varata lisukkeeksi myös raita-kastiketta ja mangochutneyta. Nam, nam ja ei kun herkuttelemaan!

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka