Kanaa Kung Pao

Kiinalaisen ruuan klassikkoa Kanaa Kung Pao on helppo valmistaa kotona. Herkullinen ateria syntyy  nopeasti ja maistuu varmasti monelle. Alkuperäinen resepti valmistamaani Kanaa Kung Pao löytyi Helsingin Sanomien Ruokatorstai-keittokirjasta. Ohje on 4 henkilölle.

3 broilerin rintafileetä (tein itse tällä kertaa broilerin fileesuikaleista 300g)
1 punainen chilipalko
1/2 rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli/ purjo
1 pieni porkkana
80 g cashewpähkinöitä
öljyä

Marinadi:
1 munan valkuainen
1/2 tl suolaa
2 tl soijakastiketta
1 tl Maizenaa

Kastike: 
6 rkl vettä
2 tl Maizenaa
2 tl valkoviinietikkaa
3 tl soijakastiketta
2 tl makeaa chilikastiketta
1 tl aromisuolaa


  • Sekoita marinadin ainekset ja lisää joukkoon pieniksi paloitellut kanakuutiot/ kanasuikaleet
  • Pyöräytä kanapalat marinadissa ja anna maustua noin 30 min.
  • Sekoita kastikeainekset keskenään
  • Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi
  • Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja leikkaa sipuli/ purjo ohuiksi suikaleiksi
  • Kuumenna öljy wokkipannussa ja lisää pannulle chili ja sekoita hetki
  • Lisää wokkipannuun raastettu inkivääri ja valkosipuli
  • Lisää pannulle marinoidu kanakuutiot ja sekoita noin minuutin ajan
  • Kaada joukkoon pähkinät, sipulit/ purjot ja porkkanat ja jatka sekoittamista toinen minuutti
  • Lisää lopuksi kastike, sekoita ja anna hautua pari minuuttia
  • Lisää tarvittaessa vettä (jos sakenee liikaa) ja maista maku
  • Tarjoa Kanaa Kung Pao jasmiiniriisin kera


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka