Kanaa Kung Pao
Kiinalaisen ruuan klassikkoa Kanaa Kung Pao on helppo valmistaa kotona. Herkullinen ateria syntyy nopeasti ja maistuu varmasti monelle. Alkuperäinen resepti valmistamaani Kanaa Kung Pao löytyi Helsingin Sanomien Ruokatorstai-keittokirjasta. Ohje on 4 henkilölle.
3 broilerin rintafileetä (tein itse tällä kertaa broilerin fileesuikaleista 300g)
1 punainen chilipalko
1/2 rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli/ purjo
1 pieni porkkana
80 g cashewpähkinöitä
öljyä
Marinadi:
1 munan valkuainen
1/2 tl suolaa
2 tl soijakastiketta
1 tl Maizenaa
Kastike:
6 rkl vettä
2 tl Maizenaa
2 tl valkoviinietikkaa
3 tl soijakastiketta
2 tl makeaa chilikastiketta
1 tl aromisuolaa
3 broilerin rintafileetä (tein itse tällä kertaa broilerin fileesuikaleista 300g)
1 punainen chilipalko
1/2 rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli/ purjo
1 pieni porkkana
80 g cashewpähkinöitä
öljyä
Marinadi:
1 munan valkuainen
1/2 tl suolaa
2 tl soijakastiketta
1 tl Maizenaa
Kastike:
6 rkl vettä
2 tl Maizenaa
2 tl valkoviinietikkaa
3 tl soijakastiketta
2 tl makeaa chilikastiketta
1 tl aromisuolaa
- Sekoita marinadin ainekset ja lisää joukkoon pieniksi paloitellut kanakuutiot/ kanasuikaleet
- Pyöräytä kanapalat marinadissa ja anna maustua noin 30 min.
- Sekoita kastikeainekset keskenään
- Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi
- Kuori ja raasta inkivääri, silppua valkosipuli ja leikkaa sipuli/ purjo ohuiksi suikaleiksi
- Kuumenna öljy wokkipannussa ja lisää pannulle chili ja sekoita hetki
- Lisää wokkipannuun raastettu inkivääri ja valkosipuli
- Lisää pannulle marinoidu kanakuutiot ja sekoita noin minuutin ajan
- Kaada joukkoon pähkinät, sipulit/ purjot ja porkkanat ja jatka sekoittamista toinen minuutti
- Lisää lopuksi kastike, sekoita ja anna hautua pari minuuttia
- Lisää tarvittaessa vettä (jos sakenee liikaa) ja maista maku
- Tarjoa Kanaa Kung Pao jasmiiniriisin kera
Kommentit
Lähetä kommentti