Kermainen lohikeitto
Lohikeitto on niiiin hyvää ja helppo valmistaa. Lohikeitto maistuu monille ja erityisesti viileisiin päiviin se sopii mainiosti, lämmittää mukavasti. Kannattaa keitellä keittoa 😊
Ainekset (ohje 4 hlö)
5-6 perunaa
2-3 porkkanaa
1-2 sipulia
Pala purjoa
1 kalaliemikuutio
1/2 tl mustapippureita
2 laakerinlehteä
2 dl ruokakermaa
2-4 dl maitoa (täysmaito)
n. 400 g lohta tai kirjolohta
n. 1 tl suolaa
Vettä
5-6 perunaa
2-3 porkkanaa
1-2 sipulia
Pala purjoa
1 kalaliemikuutio
1/2 tl mustapippureita
2 laakerinlehteä
2 dl ruokakermaa
2-4 dl maitoa (täysmaito)
n. 400 g lohta tai kirjolohta
n. 1 tl suolaa
Vettä
- Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipulit. Laita pilkotut juurekset kattilaan. Kuullota juureksia hetki öljyssä tai rasvassa.
- Lisää kattilaan vettä niin, että juurekset peittyvät.
- Lisää myös pippurit, laakerinlehdet ja kalaliemikuutio.
- Keitä juurekset lähestulkoon kypsiksi.
- Pilko purjo pieneksi. Huom! Purjo kannattaa halkaista keskeltä kahtia pitkittäin ja pestä purjon kerrokset hyvin, kerroksien välissä saattaa olla multaa yms. roskaa. Lisää purjosiivut juuresten kanssa kattilaan, kun juurekset ovat melkein kypsiä.
- Lisää keittoon ruokakerma ja maitoa tarpeen mukaan ja kiehauta keittoa uudelleen.
- Juuresten kypsyessä kuutioi lohi sopivan kokoisiksi paloiksi ja mausta lohikuutioita suolalla n. 0,5 tl. Lisää lohikuutiot kattilaan ja kypsennä niitä hetki n. 5 min. Lohikuutiot kypsyvät todella nopeasti kuumassa keittoliemessä ja niitä ei tarvitsekaan pidempään keitellä.
- Maista keitosta riittävä suola ja lisää tarvittaessa keittoon lisää nestettä maitoa tai vettä.
- Koristele keittoa tillisilpulla ja tarjoile keitto höyryävän kuumana ruisleivän kanssa, nam!
Kommentit
Lähetä kommentti