Kasvispitsa
Tämä kasvispitsa oli todella herkullinen ja mehevä. Ehdottomasti uusi vaihtoehto perinteiselle jauhelihapitsalle. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja meillä ainakin sai valtavasti kehuja.
Ainekset ja valmistusohje
Pohja
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
Kasvistäyte
n. 300 g kukkakaalia
n. 200 g kesäkurpitsaa
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
1-2 tomaatti
4 valkosipulinkynttä
Öljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl Provencale yrttiseos
1 tl chiliketsuppia
Pitsan täyttäminen
Muut ainekset
250 g tomaattimurskaa
100-150 g fetajuustoa
1 punasipuli
n. 100 g oliiveja
2-3 tomaattia
n. 1 tl oreganoa
150 g emmental-juustoraastetta
Pestoa
Tuoretta basilikaa koristeeksi
Ainekset ja valmistusohje
Pohja
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Voit käyttää tuorehiivan tilalla kuivahiivaa 1 pss, mutta muista sekoittaa kuivahiiva jauhojen joukkoon.
- Lisää suola.
- Lisää jauhoja vähitellen vesi-hiiva seokseen ja alusta taikinaa. Lisää joukkoon loput vehnäjauhot ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Taikina voi jäädä löysäksi ja pehmeäksi. Tee taikinasta pyöreä, pehmeähkö pallo.
- Peitä kulho leivinliinalla ja kohota taikinaa n. 20-30 minuuttia.
Kasvistäyte
n. 300 g kukkakaalia
n. 200 g kesäkurpitsaa
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
1-2 tomaatti
4 valkosipulinkynttä
Öljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl Provencale yrttiseos
1 tl chiliketsuppia
- Pilko kukkakaali, kesäkurpitsa ja paprikat siivuiksi. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi.
- Kuumenna paistinpannulla öljyä ja lisää kasvikset ja valkosipuli. Kypsennä kasviksia paistinpannulla 5-10 min. kunnes ovat hieman pehmeitä.
- Pilko tomaatti lohkoiksi ja lisää paistinpannulle.
- Mausta kasvisseos suolalla, mustapippurilla, yrteillä ja chiliketsupilla. Tarkista kasvisseoksen maku ja tarpeen mukaan mausta lisää.
Pitsan täyttäminen
Muut ainekset
250 g tomaattimurskaa
100-150 g fetajuustoa
1 punasipuli
n. 100 g oliiveja
2-3 tomaattia
n. 1 tl oreganoa
150 g emmental-juustoraastetta
Pestoa
Tuoretta basilikaa koristeeksi
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kaulitse pitsapohja uunipellin kokoiseksi. Nosta pohja leivinpaperille ja uunipellille. Voit myös kaulita/ taputella pitsapohjan suoraan jauhotetun leivinpaperin päälle.
- Levitä pitsapohjan päälle tomaattimurska.
- Lisää pohjan päälle kypsennetyt kasvikset.
- Pilko punasipuli ohuiksi siivuiksi ja levitä siivut kasvisten ja pitsapohjan päälle.
- Lisää oliivit pitsan päälle joko kokonaisina tai pilkottuina.
- Pilko fetajuusto kuutioiksi ja levitä kuutiot pitsan päälle.
- Siivuta tomaatit ja lisää tomaattisiivut pitsan päälle.
- Ripottele pinnalle oreganoa.
- Lisää juustoraaste pitsan päälle.
- Paista pitsaa 225 asteessa n.20 minuuttia, kunnes pitsan pinta on paistunut kauniin väriseksi ja pohja on kypsynyt.
- Lisää paistuneen pitsan päälle pestoa esim. raidoiksi. Voit ohentaa valmista pestoa oliivi-/ rypsiöljyllä, jos pesto on liian paksua levitettäksi. Pestoa tarvitaan vain mauksi tai voit jättää peston kokonaan pois.
- Lisää koristeeksi pitsan päälle tuoretta basilikaa.
Kommentit
Lähetä kommentti