Kasvispitsa

Tämä kasvispitsa oli todella herkullinen ja mehevä. Ehdottomasti uusi vaihtoehto perinteiselle jauhelihapitsalle. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ja meillä ainakin sai valtavasti kehuja. 



Ainekset ja valmistusohje

Pohja

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
6-7 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Voit käyttää tuorehiivan tilalla kuivahiivaa 1 pss, mutta muista sekoittaa kuivahiiva jauhojen joukkoon.
  • Lisää suola.
  • Lisää jauhoja vähitellen vesi-hiiva seokseen ja alusta taikinaa. Lisää joukkoon loput vehnäjauhot ja lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Taikina voi jäädä löysäksi ja pehmeäksi. Tee taikinasta pyöreä, pehmeähkö pallo. 
  • Peitä kulho leivinliinalla ja kohota taikinaa n. 20-30 minuuttia.

Kasvistäyte

n. 300 g kukkakaalia
n. 200 g kesäkurpitsaa
1/2 punainen paprika
1/2 vihreä paprika
1-2 tomaatti
4 valkosipulinkynttä 
Öljyä
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl Provencale yrttiseos
1 tl chiliketsuppia

  • Pilko kukkakaali, kesäkurpitsa ja paprikat siivuiksi. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi.
  • Kuumenna paistinpannulla öljyä ja lisää kasvikset ja valkosipuli. Kypsennä kasviksia paistinpannulla 5-10 min. kunnes ovat hieman pehmeitä. 
  • Pilko tomaatti lohkoiksi ja lisää paistinpannulle. 
  • Mausta kasvisseos suolalla, mustapippurilla, yrteillä ja chiliketsupilla. Tarkista kasvisseoksen maku ja tarpeen mukaan mausta lisää.

Pitsan täyttäminen 

Muut ainekset

250 g tomaattimurskaa
100-150 g fetajuustoa
1 punasipuli
n. 100 g oliiveja
2-3 tomaattia
n. 1 tl oreganoa
150 g emmental-juustoraastetta
Pestoa 
Tuoretta basilikaa koristeeksi

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 
  • Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja kaulitse pitsapohja uunipellin kokoiseksi. Nosta pohja leivinpaperille ja uunipellille. Voit myös kaulita/ taputella pitsapohjan suoraan jauhotetun leivinpaperin päälle. 
  • Levitä pitsapohjan päälle tomaattimurska.
  • Lisää pohjan päälle kypsennetyt kasvikset. 
  • Pilko punasipuli ohuiksi siivuiksi ja levitä siivut kasvisten ja pitsapohjan päälle. 
  • Lisää oliivit pitsan päälle joko kokonaisina tai pilkottuina. 
  • Pilko fetajuusto kuutioiksi ja levitä kuutiot pitsan päälle.
  • Siivuta tomaatit ja lisää tomaattisiivut pitsan päälle. 
  • Ripottele pinnalle oreganoa. 
  • Lisää juustoraaste pitsan päälle. 
  • Paista pitsaa 225 asteessa n.20 minuuttia, kunnes pitsan pinta on paistunut kauniin väriseksi ja pohja on kypsynyt. 
  •  
  • Lisää paistuneen pitsan päälle pestoa esim. raidoiksi. Voit ohentaa valmista pestoa oliivi-/ rypsiöljyllä, jos pesto on liian paksua levitettäksi. Pestoa tarvitaan vain mauksi tai voit jättää peston kokonaan pois. 
  • Lisää koristeeksi pitsan päälle tuoretta basilikaa.  





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka