Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto on hyvä ja helppo arkiruoka.  Keittoa voi valmistaa suuremmankin määrän isommalle porukalle tai arkiruuaksi useammalle päivälle. Keitto säilyy hyvin jääkaapissa ja sitä voi lämmittää kattilassa tai mikrossa useammalla aterialla.


Ainekset (4 henkilöä)

3-4 perunaa
2 porkkanaa
150 g lanttua
150 g juuriselleriä
150 g palsternakkaa
1-2 sipulia
2 l vettä
1 lihaliemikuutio
2-3 laakerinlehteä
1/2 tl mustapippureita
400 g naudan jauhelihaa
Öljyä tai Flora Culinessea
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl paprikajauhetta
Persiljaa (tuoretta tai kuivattua)

  • Kuori ja kuutioi juurekset sopivan kokoisiksi suupaloiksi. 
  • Laita juureskuutiot kattilaan ja lisää kattilaan vesi, lihaliemi, laakerinlehdet ja mustapippurit. 
  • Keitä juurekset kypsiksi n. 10-15 minuuttia.
  • Ruskista jauheliha paistinpannulla. Mausta jauheliha suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. 
  • Kun juurekset ovat lähestulkoon kypsiä lisää jauheliha kattilaan. 
  • Keitä keittoa vielä hetkiä ja lisää tuoretta persiljasilppua tai kuivattua persiljaa. 
  • Maista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 
  • Tarjoile keitto höyryävän kuumana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka