Tiikerikakku

Tiikerikakku on herkullista ja oikein sopiva arjen tai juhlan kahvipöytään. Kannattaa kokeilla ja herkutella.




Ainekset

200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kermaa tai maitoa


  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  • Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan vähitellen ja sekoita varovasti tasaiseksi. 
  • Ota 1/3 taikinasta eri kulhoon ja lisää joukkoon siivilöityä kaakaojauhetta ja kerma tai maito. 
  • Laita kakkuvuoan pohjalle kerros (1/3) vaaleaa taikinaa ja laita sen päälle puolet tummasta taikinasta. Voit käyttää taikinoiden levittämisessä apuna pieniä lusikoita. Toista kerrokset ja laita päällimmäiseksi vaaleaa kakkutaikinaa. Pistele taikinaan muutama reikä haarukalla, saat kakkuun raitoja. 
  • Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia. 
  • Jäähdytä valmista kakkua hetki ennen kumoamista ja leikkaamista. 
  •  
  • (Tiikerikakun perusohje Kotiruoka-keittiokirja)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka