Maustekakku
Maustekakku on tiikerikakun tapaan helppo valmistaa ja sopii kahvipöydän makeaksi herkuksi arkena ja juhlana.
Ainekset
200 g rasvaa
2 dl fariinisokeria
1 dl tavallista sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
(mausteiden sijaan voi käyttää myös piparkakkumaustetta tms. mausteseosta, josta löytyy em. mausteita)
Ainekset
200 g rasvaa
2 dl fariinisokeria
1 dl tavallista sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
(mausteiden sijaan voi käyttää myös piparkakkumaustetta tms. mausteseosta, josta löytyy em. mausteita)
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
- Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan vähitellen ja sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia.
- Jäähdytä valmista kakkua hetki ennen kumoamista ja leikkaamista.
- (Maustekakun perusohje Kotiruoka-keittokirja)
Kommentit
Lähetä kommentti