Maustekakku

Maustekakku on tiikerikakun tapaan helppo valmistaa ja sopii kahvipöydän makeaksi herkuksi arkena ja juhlana.



Ainekset

200 g rasvaa
2 dl fariinisokeria
1 dl tavallista sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
0,5 tl inkivääriä
(mausteiden sijaan voi käyttää myös piparkakkumaustetta tms. mausteseosta, josta löytyy em. mausteita)


  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
  • Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  • Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan vähitellen ja sekoita varovasti tasaiseksi. 
  • Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  • Paista kakkua uunin alatasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia. 
  • Jäähdytä valmista kakkua hetki ennen kumoamista ja leikkaamista. 

  • (Maustekakun perusohje Kotiruoka-keittokirja)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka