Sinisimpukoita valkoviinissä ja kermassa
Ainekset
1 kg eläviä sinisimpukoita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
voita
2-3 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
ripaus cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
- Huuhtele simpukat ja tarkista, että ne ovat eläviä. Voit kopauttaa simpukoita kevyesti ja jos ne sulkeutuvat niin ne ovat eläviä. Heitä rikkinäiset pois ja simpukat joiden kuoret eivät sulkeudu.
- Freesaa silputtuja sipuleita ja valkosipuleita oliiviöljyssä ja voissa isossa kattilassa.
- Lisää silputtu lehtipersilja.
- Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta n. 5-10 min. Lisää cayennepippuri.
- Laita simpukat kiehuvaan liemeen. Keitä kannen alla n. 6-10 min, kunnes simpukat ovat avautuneet.
- Ravistele kattilaa kypsennyksen aikana muutamia kertoja.
- Heitä kiinni jääneet simpukat roskiin.
- Tarjoile simpukat ja herkullinen liemi patongin kanssa.
![]() | |||||||||||||
Sinisimpukat huuhdeltuina ja tarkastettuna |
Kommentit
Lähetä kommentti