Sinisimpukoita valkoviinissä ja kermassa


Kokeilin uutta reseptiä sinisimpukoita valkoviinissä ja kermassa. Kyllä oli herkullisia, nam nam. Ja eivät olleet vaikeita valmistaa. Ostin sinisimpukat paikallisesta City Marketista ja olivat yllättävän edullisia n. 8,00 €/ kg. Ehdottamasti valmistan niitä toistekin. 

Ainekset

1 kg eläviä sinisimpukoita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
voita
2-3 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
ripaus cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
  • Huuhtele simpukat ja tarkista, että ne ovat eläviä. Voit kopauttaa simpukoita kevyesti ja jos ne sulkeutuvat niin ne ovat eläviä. Heitä rikkinäiset pois ja simpukat joiden kuoret eivät sulkeudu.
  • Freesaa silputtuja sipuleita ja valkosipuleita oliiviöljyssä ja voissa isossa kattilassa. 
  • Lisää silputtu lehtipersilja.
  • Kaada joukkoon valkoviini ja kiehauta n. 5-10 min. Lisää cayennepippuri.
  • Laita simpukat kiehuvaan liemeen. Keitä kannen alla n. 6-10 min, kunnes simpukat ovat avautuneet.
  • Ravistele kattilaa kypsennyksen aikana muutamia kertoja.
  • Heitä kiinni jääneet simpukat roskiin. 
  • Tarjoile simpukat ja herkullinen liemi patongin kanssa.
 
Sinisimpukat huuhdeltuina ja tarkastettuna



  • Sinisimpukat valkoviinissä ja kermassa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka