Mustikka-valkosuklaajuustokakku
Herkullistakin herkullisempi mustikka-valkosuklaajuustokakku.
Ainekset
Pohja
300 g Digestive keksejä
150 g margariinia
Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl rahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
200 g valkosuklaata
2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
Varaa kakulle n. 24-26 cm halkaisijaltaan oleva irtokakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Valmista pohja
Valmista täyte
Ainekset
Pohja
300 g Digestive keksejä
150 g margariinia
Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl rahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
200 g valkosuklaata
2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
Varaa kakulle n. 24-26 cm halkaisijaltaan oleva irtokakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Valmista pohja
- Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi.
- Lisää keksimurun joukkoon sulatettu margariini.
- Sekoita seos ja kaada seos kakkuvuoan pohjalle. Painele muruseos tasaiseksi ja tiiviiksi kakkuvuoan pohjalle.
- Paista Digestive keksipohjaa 175 asteessa 10 minuuttia ja anna pohjan jäähtyä hetki ennen täytemassan levittämistä.
Valmista täyte
- Sekoita keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi tuorejuusto ja rahka.
- Lisää sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Sekoita massa tasaiseksi.
- Lisää seokseen kananmunat ja vatkaa hyvin sekaisin.
- Lisää kerma.
- Sulata valkosuklaa miedossa lämmössä ja lisää juokseva suklaa täyteseokseen. Sekoita täytemassa hyvin sekaisin.
- Kaada täytemassa paistetun keksipohjan päälle ja ripottele pinnalle mustikat.
- Paista kakkua 200 asteessa 30 minuuttia. Huolehti, että kakku ei rukistu liikaa. Kakku vi ruskistua vain reunoilta vaalean ruskeaksi. Peittele kakku tarvittaessa foliolla.
- Sammuta uuni ja ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia.
- Ota kakku pois uunista ja jäähdytä kakku hyvin ennen vuoan irrottamista. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai parhaiten kakku maustuu, kun se saa jäähtyä yön yli jääkaapissa.
- Irrota veitsen avulla kakku vuoan reunoista. Toimi varovasti, koska kakku repeää helposti, jos yrität irrottaa vuokaa liian nopeasti. Kastele veitsi esim. kuumassa vedessä, tämä helpottaa reunan irrottamista.
- Jääkaappikylmä kakku on helpompi leikata. Leikkaa puhtaalla veitsellä, jotta saat siistejä paloja.
- Tämä ohje löytyi Mustikkasuu-blogista mustikkasuuleipoo.blogspot.fi

Kommentit
Lähetä kommentti