Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Herkullistakin herkullisempi mustikka-valkosuklaajuustokakku.


Ainekset

Pohja
300 g Digestive keksejä
150 g margariinia

Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl rahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä Maizenaa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kermaa
200 g valkosuklaata
2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)

Varaa kakulle n. 24-26 cm halkaisijaltaan oleva irtokakkuvuoka. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Valmista pohja
  • Murskaa Digestive keksit hienoksi muruksi. 
  • Lisää keksimurun joukkoon sulatettu margariini. 
  • Sekoita seos ja kaada seos kakkuvuoan pohjalle. Painele muruseos tasaiseksi ja tiiviiksi kakkuvuoan pohjalle. 
  • Paista Digestive keksipohjaa 175 asteessa 10 minuuttia ja anna pohjan jäähtyä hetki ennen täytemassan levittämistä.

Valmista täyte
  • Sekoita keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi tuorejuusto ja rahka.
  • Lisää sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Sekoita massa tasaiseksi.
  • Lisää seokseen kananmunat ja vatkaa hyvin sekaisin.
  • Lisää kerma.
  • Sulata valkosuklaa miedossa lämmössä ja lisää juokseva suklaa täyteseokseen. Sekoita täytemassa hyvin sekaisin.
  • Kaada täytemassa paistetun keksipohjan päälle ja ripottele pinnalle mustikat.
  •  
  • Paista kakkua 200 asteessa 30 minuuttia. Huolehti, että kakku ei rukistu liikaa. Kakku vi ruskistua vain reunoilta vaalean ruskeaksi. Peittele kakku tarvittaessa foliolla.
  • Sammuta uuni ja ja jatka paistamista vielä uunin jälkilämmössä 30 minuuttia.
  • Ota kakku pois uunista ja jäähdytä kakku hyvin ennen vuoan irrottamista. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai parhaiten kakku maustuu, kun se saa jäähtyä yön yli jääkaapissa.
  •  
  • Irrota veitsen avulla kakku vuoan reunoista. Toimi varovasti, koska kakku repeää helposti, jos yrität irrottaa vuokaa liian nopeasti. Kastele veitsi esim. kuumassa vedessä, tämä helpottaa reunan irrottamista. 
  • Jääkaappikylmä kakku on helpompi leikata. Leikkaa puhtaalla veitsellä, jotta saat siistejä paloja.
  •  
  • Tämä ohje löytyi Mustikkasuu-blogista mustikkasuuleipoo.blogspot.fi





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka