Coer de filet Provencale

Tämä liharuoka on herkullista, täyttävää ja todellinen klassikkoruoka.

Ainekset (4-6 hlö)

n. 800 kg naudan sisäfileen keskiosaa
n. 800 kg perunoita
voita
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
n. 200 g tuoreita herkkusieniä
valkosipulinkynsiä
suolaa
mustapippuria



Coer de filet Provencale

 


 




Naudan sisäfilee paisti
     
  • Ota liha huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen paistamista.
  • Keitä perunat puolikypsiksi ja leikkaa ne siivuiksi. 
  • Paista fileen pinta kiinni kuumalla pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Lisää pannulle muutama timjaminoksa.
  • Kypsennä lihaa 180-asteisessa uunissa n. 20-25 min. Anna lihan vetäytyä foliossa hetki.
  • Sillä aikaa kun filee kypsyy uunissa paista perunat voissa pannulla rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista samaan aikaan toisella pannulla herkkusienet ja kokonaiset valkosipulinkynnet oliiviöljyssä ja mausta tarvittaessa.
  • Laita paistetut perunasiivut vuokaan. Leikkaa filee paksuhkoiksi siivuiksi ja laita filee siivut perunoiden päälle. Koristele liha ja perunat persiljalla ja timjamilla.
  •  
  •  
  • Tarjoile valkosipuli-persiljavoin kanssa. Valkosipuli-persiljavoihin tarvitset voita, 2-3 valkosipulinkynttä ja lehtipersiljaa. Sekoita n. 50 g pehmennyttä voita, silputtua lehtipersiljaa ja valkosipulimurskaa ja annostele pieneen kulhoon.

Perunoita, valkosipulia ja herkkusieniä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka