Coer de filet Provencale
Tämä liharuoka on herkullista, täyttävää ja todellinen klassikkoruoka.
Ainekset (4-6 hlö)
n. 800 kg naudan sisäfileen keskiosaa
n. 800 kg perunoita
voita
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
n. 200 g tuoreita herkkusieniä
valkosipulinkynsiä
suolaa
mustapippuria
Ainekset (4-6 hlö)
n. 800 kg naudan sisäfileen keskiosaa
n. 800 kg perunoita
voita
oliiviöljyä
tuoretta timjamia
n. 200 g tuoreita herkkusieniä
valkosipulinkynsiä
suolaa
mustapippuria
![]() | |||||
Coer de filet Provencale |
![]() | |
Naudan sisäfilee paisti |
- Ota liha huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen paistamista.
- Keitä perunat puolikypsiksi ja leikkaa ne siivuiksi.
- Paista fileen pinta kiinni kuumalla pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Lisää pannulle muutama timjaminoksa.
- Kypsennä lihaa 180-asteisessa uunissa n. 20-25 min. Anna lihan vetäytyä foliossa hetki.
- Sillä aikaa kun filee kypsyy uunissa paista perunat voissa pannulla rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista samaan aikaan toisella pannulla herkkusienet ja kokonaiset valkosipulinkynnet oliiviöljyssä ja mausta tarvittaessa.
- Laita paistetut perunasiivut vuokaan. Leikkaa filee paksuhkoiksi siivuiksi ja laita filee siivut perunoiden päälle. Koristele liha ja perunat persiljalla ja timjamilla.
- Tarjoile valkosipuli-persiljavoin kanssa. Valkosipuli-persiljavoihin tarvitset voita, 2-3 valkosipulinkynttä ja lehtipersiljaa. Sekoita n. 50 g pehmennyttä voita, silputtua lehtipersiljaa ja valkosipulimurskaa ja annostele pieneen kulhoon.
![]() |
Perunoita, valkosipulia ja herkkusieniä |
Kommentit
Lähetä kommentti