Kanakorma
Tänä viikonloppuna herkuttelimme intialaisella ruoalla. Olin jo pidemmän aikaa ajatellut valmistaa herkullista kanakormaa ja nyt päätin sen toteuttaa. Olen valmistanut kormaa tällä ohjeella aiemminkin ja ohje on mielestäni todella hyvä. Alkuperäinen ohje on peräisin 10 vuoden takaisesta kokkiohjelmasta nimeltä Köyhät Ritarit. Innostuin myös tekemään lisukkeita korman kanssa. Valmistin mangochutneyta, raita-kastiketta ja naan-leipiä. Voi vitsi, kun niistä kaikista tuli herkullisen hyviä ja maistuvia. Loppujen lopuksia kaikki olivat suhteellisen helppoja valmistaa, vaativat vain hieman etukäteissuunnittelua ja esivalmisteluja. Tässä kanakorman ohje, suosittelen sen valmistamista. Laitan blogiin lähiaikoina ohjeet myös mangochutneysta, raita-kastikkeesta ja naa-leivästä.
4 kpl kanan rintafileitä
1/2 dl turkkilaista jogurttia (maustamatonta jogurttia)
1 rkl inkivääritahnaa
2 tl suolaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl Tikka Masalaa (tai Garam Masalaa - en löytänyt garam masalaa lähikaupoista, joten päädyin tikka masala maustetahnaan)
Kormakastike
2 rkl öljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 laakerinlehteä
1 tl kardemummaa
2 tl currya
(1/2 tl vahvaa chilijauhetta, jos haluat tulisuutta)
5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
2 sipulia
1 rkl inkivääritahnaa
1 tlk (400g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
2 dl kookoskermaa
1 dl mantelijauhetta
Oikein herkullisia intialaisen ruuanvalmistus hetkiä kaikille!
Kanakorma
4:lle hengelle
Marinadi kanalle
4 kpl kanan rintafileitä
1/2 dl turkkilaista jogurttia (maustamatonta jogurttia)
1 rkl inkivääritahnaa
2 tl suolaa
1/2 sitruunan mehu
1 tl Tikka Masalaa (tai Garam Masalaa - en löytänyt garam masalaa lähikaupoista, joten päädyin tikka masala maustetahnaan)
- Leikkaa kanan rintafileet isoiksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi
- Sekoita joukkoon jogurtti, inkivääritahna, suola, sitruunamehu sekä Tikka Masala/ Garam Masala ja laita jääkaappiin marinoitumaan
- Voit antaa kanapalojen marinoitua noin pari tuntia.
Kormakastike
2 rkl öljyä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 laakerinlehteä
1 tl kardemummaa
2 tl currya
(1/2 tl vahvaa chilijauhetta, jos haluat tulisuutta)
5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
2 sipulia
1 rkl inkivääritahnaa
1 tlk (400g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
2 dl kookoskermaa
1 dl mantelijauhetta
- Silppua sipuli ja valkosipuli
- Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannussa ja laita kuivat mausteet öljyyn ja freesaa mausteita hetki
- Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää sipuli, inkivääritahna sekä valkosipuli ja anna niiden pehmentyä mauste-öljyseoksessa hetki
- Lisää sekaan tomaatit, kookoskerma ja mantelijauhe
- Anna porista 10 minuuttia miedolla lämmöllä, niin että sipulit ja tomaatit pehmenevät
- Kypsennä kanapalat paistinpannulla
- Soseuta pehmennyt kormakastike sauvasekoittimella
- Maista suola ja lisää tarvittaessa
- Lisää myös tarpeen mukaan sitruunamehua, kanakorma saa raikkautta sitruunamehusta
- Hauduta kanakormaa noin 5-10 minuuttia ja sekoita kormaa vähän väliä, ettei se pala pohjaan
- (Varaa korman tekemiseen suurehko kattila, koska paksu kastike saattaa roiskua kiehuessaan)
- Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa. Lisukkeeksi sopivat myös mangochutney, raita-kastike ja naan-leipä
Oikein herkullisia intialaisen ruuanvalmistus hetkiä kaikille!
Kommentit
Lähetä kommentti