Blinit
Blinit ovat venäläisestä keittiöstä peräisin olevia tattarijauhoista ja vehnäjauhoista valmistettuja ohukaisia. Blinien valmistus on helppoa ja onnistuu vallan mainiosti kotona. Blinien kanssa tarjoillaan perinteisesti mätiä, suolakurkkua, sipulia ja smetanaa. Lisukkeeksi sopivat myös graavi-, kylmäsavustettu- tai savulohi ja sienisalaatti. Meillä lapsetkin syövät blinejä ja heille varataan lisukkeeksi pilkottua kinkkua, kuutioitua kurkkua ja tomaattia. Olen niin ylpeä, kun 7-vuotias ja 4-vuotias söivät blinejä hyvällä ruokahalulla. Blinit mielletään usein juhlaruoaksi, mutta sopivat sekä arkeen että juhlaan. Tänä iltana herkuttelimme koko perhe blineillä lauantai-illan kunniaksi. Tässä helppo blinien ohje. Ohje löytyy Myllyn Paras Tattarijauho pussin takanta https://www.myllynparas.fi/reseptit/blinit
4 dl kermaviiliä tai bulgarianjogurttia (mielestäni kermaviilistä tulee parempia)
20 g hiivaa
2,5 dl Tattarijauhoja
1 tl sokeria
1,5 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Lisukkeeksi: mätiä/ graavi- tai kylmäsavustettua lohta, suolakurkku- ja sipulisilppua ja smetanaa
Taikinan voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Itse teen blinitaikinan edellisenä päivänä jääkaappiin ja valmistan taikinan kylmään nesteeseen.
Tein itse puolikkaan annoksen alkuperäisestä reseptistä ja se riitti vallan mainiosti kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Kaikki blinit syötiin, mutta kenelläkään ei jäänyt nälkä ja yhtään bliniä ei jäänyt yli. Aiemmin olen tehnyt koko annoksen ja se on ollut vähän liikaa meidän perheelle. Paistoin blinit ohukaispannulla ja se sopii blinien paistamiseen hyvin.
Oikein antoisia blinihetkiä!
4 dl kermaviiliä tai bulgarianjogurttia (mielestäni kermaviilistä tulee parempia)
20 g hiivaa
2,5 dl Tattarijauhoja
1 tl sokeria
1,5 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Lisukkeeksi: mätiä/ graavi- tai kylmäsavustettua lohta, suolakurkku- ja sipulisilppua ja smetanaa
Taikinan voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Itse teen blinitaikinan edellisenä päivänä jääkaappiin ja valmistan taikinan kylmään nesteeseen.
- Lisää kermaviiliin/ bulgarianjogurttiin hiiva
- Sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri
- Anna taikinan käydän yön yli jääkaapissa
- Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, voisula, keltuainen ja viimeiseksi vaahdoksi vatkattu valkuainen
- Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä
- Tarjoile kuumana lisukkeiden kanssa

Tein itse puolikkaan annoksen alkuperäisestä reseptistä ja se riitti vallan mainiosti kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Kaikki blinit syötiin, mutta kenelläkään ei jäänyt nälkä ja yhtään bliniä ei jäänyt yli. Aiemmin olen tehnyt koko annoksen ja se on ollut vähän liikaa meidän perheelle. Paistoin blinit ohukaispannulla ja se sopii blinien paistamiseen hyvin.
Oikein antoisia blinihetkiä!
Kommentit
Lähetä kommentti