Bagelit
Bageleiden valmistus on helppoa. Valmiit bagelit on helppo täyttää erilaisilla täytteillä ja bagelit sopivat aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. En ollut itsekään aiemmin leiponut bageleita, mutta nyt kun innostuin niin olen tehnyt niitä jo kahdesti. Bagelit maistuvat koko perheelle.
Bagelit 10 kpl
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariiniä
Pinnalle: seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Bagelit 10 kpl
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
4,5 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita tai margariiniä
Pinnalle: seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen
- Lisää suola ja sokeri
- Lisää hiivaleipäjauhoja ja alusta taikinaan vähitellen vehnäjauhot
- Lisää lopuksi sulatettu (jäähtynyt) rasva.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. (Mahdollisesti lisäät hieman jauhoja)
- Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia
- Leivo taikina jauhotetulla pöydällä tangoksi ja jaa tanko 10 palaan
- Pyöritä palat pyöreiksi pulliksi
- Kohota liinan alla noin 15 minuuttia
- Kuumenna muutama litra vettä isossa kattilassa kiehuvaksi
- Paina sormella pullan keskelle reikä ja venytä rinkeliksi
- Laita kolme rinkeliä kerrallaan kiehuvaan veteen ja keitä 1-2 minuuttia molemmin puolin
- Nosta keitetyt rinkelit reikäkauhalla uunipellille leivinpaperin päälle
- Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
- Paista bagelit uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Jäähtyneet rinkelit voit täyttää haluamillasi täytteillä
Kommentit
Lähetä kommentti