Valkosuklaa-pekaanipähkinäcookiet

Nam nam näitä keksejä. Helppoja tehdä ja aivan ihanan makuisia. Maistuvat todella herkullisilta iltapäiväkahvin tai iltapäiväteen kera. Cookiet ovat suht kookkaita keksejä, mutta voi halutessasi tehdä niistä myös hieman pienempiä. Annoksesta tulee 24 kpl cookieita.


Ainekset

250 g voita/ margariinia                                          
1 dl sokeria
2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
6,2 dl vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata pilkottuna
100 g pekaanipähkinöitä kuorittuna

  • Mittaa voi/margariini ja sokerit kulhoon ja vatkaa vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen voi-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikinamassa hyvin sekaisin. 
  • Sekoita tasaisesti joukkoon pilkottu valkosuklaa ja pilkotut pähkinät.
  • Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile kumpikin osa leivinpaperin päälle pötköksi n. 3cm paksu ja n. 25 cm pitkä. Kääri taikinat leivinpaperiin tai muovikelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. 
  • Kuumenna uuni 170-asteeseen.
  • Poista pötköistä leivinpaperi/ muovikelmu ja leikkaa taikina pötköt n.2-3 cm paksuiksi kiekoiksi. 
  • Nostele kiekot uunipellille ja jätä taikinalle tilaa levitä. Tarvitse tälle keksimäärälle 4 peltiä. Itse paistoin ensin kaksi pellillistä keksejä ja sen jälkeen toiset kaksi pellillistä.
  • Paista kiekkoja uunissa n. 10-15 minuuttia, kunnes ovat levinneet sopivasti ja ovat reunoilta kullanruskeita. 
  • Anna keksien jäähtyä hetki pellillä ennen kuin siirrät ne tarjolle. 
  • (Alkuperäinen ohje: The Hummingbird Bakery - Leivonnaisia herkkusuille)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka