Pinaattilasagne

Tästä lasagneversiosta tuli herkullista ja on oikein hyvä vaihtoehto jauhelihalasagnelle. Ajattelin, että haluan tehdä kasvisversioisen lasagnen ja mietin minkä makuisen siitä tekisin. Pakkasessa oli pinaattia ja jääkaapissa Apetina juustoa ja päätin yhdistää ne. Olin yllättynyt, että pinaattilasagne maistui myös koululaiselle ja sehän on tosi hienoa. Kasvisruokavaihtoehtoja tarvitaan lisää arkiruokavalikoimaan ja tässä yksi hyvä vaihtoehto ja helppo ohje. Varmasti teen tätä uudestaan! Suosittelen kokeilemaan.

  Ainekset

Juusto-pinaattikastike

300 g pakaste pinaattia
2 rkl juoksevaa margariinia tms.
2 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
1/2 kasvisliemikuutio
n. 100 g juustoraastetta


Tomaattikastike

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 porkkana
2-3 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
1-2 tl shiratcha chilikastiketta tms. (antamaan hieman makua ja potkua)
1/2 kasvisliemikuutio
1 tl Provencale yrttimausteseosta
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa  



Muut ainekset

n. 2 rkl juoksevaa kasvismargariinia
n. 10 kpl lasagnelevyjä
200 g Arla Apetina juustoa tms. fetajuustoa
n. 100 g juustoraastetta 
 
Valmista pinaattikastike

  • Sulata pakastepinaatti ja valuta ylimääräinen neste siivilässä.
  • Kuumenna juokseva margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja rasvassa miedolla lämmöllä n.10 minuuttia ja tarkkaile jauhojen väriä etteivät ne ruskistu. 
  • Lisää jauhojen joukkoon maito ja kuumenna kiehuvaksi. 
  • Lisää mausteet ja kasvisliemi, anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. 
  • Lisää ruokakerma ja valutettu pinaatti, hauduta kastiketta vielä n. 10 minuuttia. 
  • Lisää lopuksi juustoraaste ja anna raasteen sulaa. 
  • Tarvittaessa lisää suolaa, jos maku sen vaatii. 

Valmista tomaattikastike

  • Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit.
  • Kuori ja raasta porkkana.
  • Kuumenna öljy esim. paistokasarissa ja lisää pannulle sipulit ja porkkanaraaste. 
  • Hauduttele seosta hetki ja lisää joukkoon tomaattimurska.
  • Lisää joukkoon mausteet ja kasvisliemi. Lisää tarvittaessa joukkoon hiemaan vettä lisäämään nestettä. 
  • Hauduta tomaattikastiketta n. 15 minuuttia, kunnes porkkanaraaste ja sipuli ovat pehmenneet. 
  • Tarvittaessa lisää suolaa, jos maku sen vaatii. 

Kun olet valmistanut kastikkeet voit ryhtyä kokoamaan lasagnea. 

  • Kuutioi ensin Arlan Apetina juusto.
  • Voitele lasagnevuoka juoksevalla kasvismargariinilla. 
  • Kokoa lasagne vuokaan (noin 6 x 22 x 27 cm). Itse laitoin em. vuokaan 3 krs eli tästä annoksesta tulee 3-4 kerrosta.  Laita vuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, Apetina juustokuutioita ja pinaattikastiketta. Kastikkeiden päälle asettele lasagnelevyjä vierekkäin. Annostele levyjen päälle uudelleen kastikkeet ja juustokuutiot. Tee näin 2-3 kerrosta. Päällimmäiseksi kerrokseksi kannattaa jättää pinaattikastiketta, jotta lasagnen pinta ruskistuu kivasti. Ripottele pinnalle myös juustoraaste. 
  • Paista lasagnea 200 asteessa n. 50 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä n. 10 minuuttia ennen ruokailua. Jos tuntuu, että lasagnen pinta ruskistaa nopeasti niin kannattaa peitellä vuoka foliolla ja jatkaa paistamista.
  • Tarjoile pinaattilasagnen kanssa raikasta salaattia ja maistuva arkiruoka on valmista!




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka