Mansikkatuorejuustokakku

Tämä mansikkatuorejuustokakku onnistui paremmin kuin hyvin ja oli herkullistakin herkullisempi. Tein kakun normaalia pienemmässä vuoassa (n. 20 cm), koska en halunnut tehdä isoa kakkua. Kakun koko oli oikein sopiva vierasmäärää ajatellen ja siitä riitti noin 8-10 henkilölle.


Ainekset

150 g Fazerin Domino-keksejä
40 g sulatettua voita

Täyte

2 dl kermaa
200 g Valion Viola mustaherukka- tai vadelmatuorejuustoa (maustamaton tuorejuusto käy myös)
n. 0,5 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
200 g mansikoita soseutettuna (pakastemansikat käyvät myös)
5 liivatelehteä
2 rkl vettä



  • Murskaa Domino-keksit laittamalla keksit esim. laakealle muovivadille ja painele lihanuijalla keksit murusiksi. Sekoita keksimuruihin sulatettu voi. Painele keksimuru-voiseos n. 20 cm halkaisijalta olevaan vuokaan. 
  • Voit käyttää vuoan reunassa reunakalvoa, jos koristelet reunan mansikkaviipaleilla. Minulla ei ollut juuri tällä leipomishetkellä käytettävissä reunakalvoa joten päätin korvata reunakalvon elmukelmulla. Viipaloi mansikat ja asettele vuoan reunoille.
  • Valmista mansikkahyydyke. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto sähkövatkaimelle sekoittaen. Lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja mansikkasose. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna pieni tilkka vettä ja itse lisäsin veden joukkoon hieman mansikkasosetta. Liuota liivatteet kuuman nesteen joukkoon ja sekoita ohuena nauhana mansikka-tuorejuustoseokseen. Tarkista hyydykkeen maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada mansikka-tuorejuustohyydyke vuokaan keksipohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa mieluiten yön yli, vähintään neljä tuntia.
  • Hyytymisen jälkeen irrota kakkuvuoka ja koristele kakku marjoilla. Itse koristelin tämän kakun mansikoilla ja sulatetulla valko- ja tummasuklaalla. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka