Mustikkapiirakka



Tämä herkullinen mustikkapiirakka maistuu vieraille ja juhlijoille. Mustikkapiirakka on helppo valmistaa kotona tai esimerkiksi mökillä. Kohta rupeamme jo odottelemaan kesän mustikkasatoa. Sitä ennen voit valmistaa mustikkapiirakan pakastimen kätköistä löytyneistä viime kesän mustikoista. Myös kaupan pakastealtaassa on tarjolla herkullisia kotimaisia mustikoita. Voit tietenkin valmistaa piirakan muistakin marjoista kuin mustikoista, esimerkiksi viinimarjoista, puolukoista tai mansikoista.

Ainekset (8 hlö)

Pohja
100 g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja

Täyte
2-3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna

  • Vaahdota pehmeä margariini/ voi ja sokeri
  • Lisää kananmuna hyvin sekoittaen
  • Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi
  • Painele taikina jauhotetuin käsin matalan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
  • Levitä mustikat pohjataikinan päälle
  • Lisää kermaviilin joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja kananmuna. Sekoita seos tasaiseksi.
  • Lisää kermaviiliseos mustikoiden päälle
  • Paista piirakkaa uunin alatasolla 175-200 asteen lämpötilassa 30-40 minuuttia
  •  
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vaniljapannacotta

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka