Vaniljapannacotta

Vaniljapannacotta on aivan ihana ja helppo jälkiruoka. Tätä jälkkäriä kannattaa ehdottomasti kokeilla ja yllättää ruokailijat. Vaniljapannacotan kanssa maistuvat tuoreet tai pakastetut marjat, myös marjamelba on oivallinen lisuke pannacotalle. Pilkotut hedelmät tai hedelmäkastikkeet sopivat myös lisukkeeksi. Mahdollisuuksia on monia.

Ainekset
(4 annosta)


2 liivatetta
4 dl kuohukermaa
1/4 dl sokeria
vaniljatanko

  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
  • Mittaa kuohukerma kattilaan ja lisää sokeri
  • Halkaise vaniljatanko ja raaputa irti siemenet
  • Lisää vaniljatanko ja siemenet kerman joukkoon
  • Kiehauta kerma ja anna sokerin sulaa
  • Ota kattila pois liedeltä.
  • Purista liivatteet kuiviksi valuvasta vedestä ja lisää liivatteet kuumaan kermaseokseen
  • Anna kermaseoksen jäähtyä hiukan ennen kuin annostelet jälkiruokamaljoihin
  • Sekoita kermaseosta jäähtyessä, jottei vaniljasiemet valu jälkiruokamaljojen pohjalle 
  • Anna pannacotan hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mutta voit valmistaa pannacotan jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä


Valmistin vaniljapannacotan kanssa mansikkamelbaa. Varaa melbaan 2-3 dl pakastemansikoita. Sulata marjat ja lisää joukkoon 1-2 rkl tomusokeria. Soseuta marjat. Annostele marjamelbaa hyytyneen pannacotan päälle. Koristele tuoreilla tai pakastemarjoilla. 
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vanilja-mustikka cup cakes

Poro-leipäjuustopiirakka ja kinkku-juustopiirakka